Wow, wat een wolf!

Auteur:

Stefan Boonen

Illustrator: Frank Daenen
Aantal pagina's: 58
Uitgever: Clavis
Jaar: 2004

Waarover gaat het boek

‘Vriendjes. Ik doe niet aan vriendjes.’ Dat zegt de wolf tegen Laps, het kleine konijn. Laps is het beu om uitgelachen te worden. Hij droomt ervan een wolf te zijn. En de wolf kan hem daarbij helpen. Het kleine konijn is wel érg dapper! En de wolf heeft nu toch een nieuwe, kleine vriend. Laps is een heel bijzonder konijntje, maar een wolf? Dat zal hij nooit worden.

Wat wil het boek ons vertellen

Dit is het verhaal van een konijn. Een konijntje, om eerlijk te zijn. Want Laps is niet groot, en hij is daar ook niet blij mee. Want hij wordt uitgelachen en bang gemaakt door de grote konijnen. Maar hoe klein hij ook is, hij is ook erg dapper. Hoewel hij stiekem een beetje bang is, gaat hij in het bos toch op zoek naar de wolf. Die helpt Laps om een echte wolf te zijn. En Laps leert hem stiekem wat het is om een vriendje te hebben. Zie je wel dat wolven niet altijd gemeen zijn!
Na een vermoeiende dag valt het kleine konijn in slaap. De wolf draagt hem heel voorzichtig terug naar de rand van het bos. Het was een bijzondere dag, waarin dromen toch een beetje zijn uitgekomen. En Laps is een bijzonder konijn, dat toch maar best een konijn blijft! Want ook al ben je klein of anders, het is nog altijd best om jezelf te zijn.

Leuke weetjes

Op www.laps.be kun je meer ontdekken over de wereld van Laps.

Wil je meer leren over dit onderwerp

Deze webstek is speciaal voor alle dappere kinderen die durven zeggen dat ze soms bang zijn: www.bibbers.nl.
Speciaal voor jou dus, en misschien ook voor je ouders, je meester of juffrouw...

Op de volgende website vind je meer info over pesten:
www.kieskleurtegenpesten.be

Heb je zelf vragen over pesten, dan kun je terecht bij de Kinder- en Jongerentelefoon:
www.kjt.org/thema/pesten

Gerelateerd nieuws