Wawa de wondervogel. Spreeuwenstad en de piraten.

Auteur:

Cao Wenxuan

Illustrator: Li Guangyu
Aantal pagina's: 46
Uitgever: Leonon Media
Jaar: 2017

Waarover gaat het boek

Een oude visser uit Spreeuwenstad redt een grote bruine vogel. De vogel besluit om tussen de mensen te blijven wonen. Hij bouwt een nest op de hoge schoorsteen van een verlaten fabriek. Iedereen vindt de bruine vogel bijzonder. De mensen noemen hem Wawa, want Wa! Wa! is het geluid dat hij maakt. Als Wawa uit de kruiken in de grote voorraadschuur drinkt, vliegt hij als een echte acrobaat door de lucht. Dan maakt hij de kinderen aan het lachen.
Op een dag wordt Spreeuwenstad bedreigd door Deukhoed en een bende piraten. De mensen zijn bang. Wawa besluit om te helpen. Hij verzamelt een grote zwerm vogels en gaat op zoek naar Deukhoed en de piratenboot. Eerst poepen ze op de piraten, daarna maken ze de zeilen stuk. De piraten roeien naar een eiland. Terwijl ze zwemmen stelen de vogels hun kleren. Met gestolen kleren trekken de piraten verder. Nu pikken de rijst voor het ontbijt. Moe en hongerig komen de piraten in Spreeuwenstad aan. Intussen hebben de bewoners kuilen gegraven en netten gespannen. Zo worden de piraten en Deukhoed gevangen. Het is feest voor de bewoners en de wonderdrank wordt bovengehaald. Wawa de wondervogel drinkt vrolijk mee en dat zorgt voor veel plezier.

Wat wil het boek ons vertellen

Wawa is een dankbare vogel. Hij helpt zijn vrienden en toont dat wie niet sterk is, toch slim kan zijn. Telkens opnieuw vindt Wawa de zwakke plek van de vijand. Alleen zou het wellicht niet lukken om de piraten te verslaan, met de hulp van zijn vogelvrienden kan het wel, want samen ben je sterk !