Waar is de fee?

Auteur:

Nick Harris

Illustrator: Nick Harris
Besprekingen thema's: 
Samenvattende woorden: 
Leeftijd: 
Aantal pagina's: 28
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2015

Waarover gaat het boek

De oma van Meike is een beetje anders. Ze is dol op sprookjes en gekke avonturen. Daarom neemt ze Meike en het hondje Mitsy mee in een motorspan naar een bos waar feeën wonen. Meike wil wel graag een fee ontmoeten, maar bij de paddenstoelen vinden ze alvast niets. Ook in de hoge bomen en bij het beekje volgen ze feeënsporen, maar helaas ze zien ze niet. Zou de regenboog hen soms naar een feeëndorp leiden? Bij een grot hoort oma zacht gefluister, maar in de grot wonen alleen maar vleermuizen. Buiten is het intussen donker. Meike wil graag naar huis, maar oma weet van geen ophouden. Ze sprokkelt hout en bakt lekkere worstjes voor haar kleindochter. 's Nachts ziet het meer er bij maanlicht sprookjesachtig uit. Als het licht wordt rijden ze weer naar huis. Feeën hebben ze helaas niet gezien, maar oma gelooft vast dat ze een volgende keer meer succes hebben.

Wat wil het boek ons vertellen

Waar is de fee? is een kijk- en zoekboek. Op de grote prenten zie je het leven in het sprookjesbos. Tussen de dieren en struiken zitten grote en kleine feetjes verstopt.
Wie aandachtig kijkt kan zelf een aantal feeën vinden. Als je met je vinger over de grote platen strijkt, kan je de feeën ook voelen. Aan het einde verklapt de auteur hoeveel feeën er verstopt zitten. Dan kan je opnieuw beginnen om te zien of je ze allemaal vindt. Je kan ook een kleine wedstrijd organiseren om te kijken wie er het meest kan vinden.

Leuke weetjes

Vind je dit een leuk boek, bekijk dan ook Waar is de ridder? van dezelfde prentenboekenmaker.