Skyland: eilanden in de wind

Auteur:

David Carlyle

Illustrator:
Aantal pagina's: 284
Uitgever: Bakermat
Jaar: 2011

Waarover gaat het boek

Wetenschapster Lily Carlyle leeft in 2078 en ontdekt dat er vreemde dingen gebeuren, zowel in haar eigen laboratorium als in de wereld daarbuiten. Een paar soldaten komen om bij een laboratoriumincident. Bomen worden onverklaarbaar ziek. Het dossier Carlyle zal in de toekomst belangrijk blijken te zijn om de geheimen van Skyland te ontcijferen.
Het verhaalt springt naar de toekomst, naar het jaar 2251. De aarde is geen planeet meer, maar een wanordelijke bende eilandjes die op onverklaarbare wijze in de lucht zweven. Niemand weet hoe dat precies is gebeurd. Water is een enorm probleem geworden. Lorenzo en zijn vader reizen de hele wereld rond met een oud luchtschip, illegaal op zoek naar water. In het voormalige zwarte woud stuiten ze op een half krankzinnige man, die een oude laptop bewaakt. En dan komen de twee waterzoekers in de problemen: het regime is ook op zoek naar die computer… Tezelfdertijd vertrekt Valerie uit Nieuw-Oxford naar een wetenschapscentrum in Nieuw-Kyoto, waar ze zal werken aan een oplossing voor het waterprobleem. Al snel blijkt dat er ook aan dat instituut heel wat dingen gebeuren die het daglicht niet mogen zien.

Wat wil het boek ons vertellen

In dit spannende science fiction avontuur krijg je te maken met natuurrampen, onbetrouwbare wetenschappers, mensen die uit zijn op geld en de natuur verwaarlozen, een rampzalig watertekort en een regime onder de gezaghebber Bol die zijn volk onder de duim houdt.
Het verhaal is een puzzel waarvan je stukjes uit 2078 en 2251 moet samenrapen. Tussen de verhaallijnen van Valerie en Lorenzo door, ontdek je de sleutel om de geheimen van Skyland uit te klaren. Maar je krijgt niet op al je vragen een antwoord. Vele gedeeltelijke open eindes zorgen voor spanning en het uitkijken naar het vervolgboek. Benieuwd of de zaken uitgeklaard zullen worden en de wereld in de toekomst een betere plek wordt?

Leuke weetjes

Eilanden in de wind is rasechte sciencefiction, die zich afspeelt in 2078 en in 2251. Skyland zal bij velen wel bekend zijn als de oorspronkelijk Franstalige tekenfilmserie (computeranimaties) die al te zien was op Nickelodeon. De wereld waarin deze animatieserie zich afspeelde en de personages waren gelijk aan deze uit het boek, dat eigenlijk aan de oorsprong lag van de animatiereeks.

Wie zelf even een trip wil maken naar de toekomst en naar Skyland, kan een bezoekje brengen aan deze website: www.skylandtv.com/main.html.

Eilanden in de wind is het eerste deel van wat belooft nog een spannende verhaalreeks te worden! Hou dus zeker de komende vervolgboeken in het oog op http://www.bakermat.be/index.php?link=boeken&product=41214&cat=&s....