Seizoenen

Auteur:

Blexbolex

Illustrator: Blexbolex
Aantal pagina's: 208
Uitgever: Clavis
Jaar: 2010

Waarover gaat het boek

Een boek zonder zinnen… Kan dat wel een verhaal vertellen? Misschien moet je het zelf verzinnen en vertellen?

Wat wil het boek ons vertellen

In dit kleurrijke boek moet je eigen fantasie aan het werk. De prenten in dit boek gaan over de natuur en alledaagse dingen en gebeurtenissen in ons leven. Je ontdekt op de pagina’s allerlei zaken die onverwacht iets met elkaar te maken: ze houden verband met elkaar. Als je de prenten met elkaar vergelijkt zie je veel verschillen, maar ook gelijkenissen. De auto’s in de file zijn net als de mieren in de mierenkolonie. En afval dat vies en nutteloos is voor de mens, wordt heel waardevol voor de vogel die er zijn nest mee opfleurt.
Je moet in de prenten dus op zoek gaan naar doordenkertjes en verbanden. Zo verzin je zelf verhalen bij wat je ziet. Jouw creatieve brein moet zelf werken tijdens het lezen van dit boek. Verzin jij het leukste of spannendste verhaal?

Leuke weetjes

Blexbolex is de naam van een Franse striptekenaar die in Frankrijk heel bekend is. Voor zijn vorige boek Allemaal mensen kreeg hij in 2009 de prijs van ‘mooiste boekontwerp ter wereld’.

Het boek Allemaal mensen (Blexbolex 2009) is op dezelfde manier gemaakt. Ook hier moet je eigen fantasie aan het werk. De prenten in dit boek gaan over mensen en wat ze doen. Ook hier moet je gaan kijken, verbanden zoeken, fantaseren en creëren om tot een verhaal (of meerdere verhalen) te komen.

Seizoenen van Blexbolex werd bekroond met het Gouden Penseel 2011!
Lees er meer over op: http://www.clavisbooks.com/functions/list.asp?Lid=6&pnav=;31;&ite....