Op kamp in de tuin

Auteur:

Alja Verdonck

Illustrator: Merel Eyckerman
Aantal pagina's: 32
Uitgever: De Eenhoorn
Jaar: 2010

Waarover gaat het boek

Jan, de grote broer van Leen, is een week op kamp geweest. Zijn ouders en Leen vragen hem de oren van het hoofd over zijn kampeervakantie. Eerst vindt Leen het maar niks om in een koude tent in het donker te slapen. Maar Jan kan haar met zijn enthousiasme overtuigen. Leen wil nu ook op kamp, maar ze is nog te klein. Daarom besluiten ze op kamp te gaan in de tuin. Er wordt een tent opgezet en dan kan het avontuur voor Leen beginnen. Leen valt meteen in slaap. Maar midden in de nacht wordt ze wakker… Wat is dat vreemde gegrom? Een draak? Of misschien zelfs een wolf? Jan en Leen vissen het uit en moeten hun eigen angst overwinnen…

Wat wil het boek ons vertellen

Alweer een spannend en herkenbaar verhaal over Jan en Leen dat je meteen in de vakantiesfeer brengt. In dit verhaal lees je over een kleine zus die graag dezelfde dingen doet als haar grote broer, maar daarvoor wel nog haar angsten moet overwinnen. Gelukkig is haar grote broer er en kan Leen rekenen op haar ouders om haar daarbij te helpen!

Leuke weetjes

Wil je wat meer te weten komen over Alja Verdonck? Surf dan naar deze websites: www.aljaverdonck.net
www.eenhoorn.be/eenhoornsite/auteurs/auteurs.php?naamvol=QWxqYSBW...

Om nog meer tekenkunsten van Merel Eyckerman te bewonderen, neem je best een kijkje op haar website: www.merel-benjamin.be.

Dit is het vierde verhaal over Leen en haar grote broer Jan. De andere verhalen ontdek je op www.aljaverdonck.net/boeken.htm.

Wil je meer leren over dit onderwerp

Deze webstek is speciaal voor alle dappere kinderen die durven zeggen dat ze soms bang zijn in het donker. En ook voor de ouders, de meester of juffrouw...
www.bibbers.nl

Andere boeken op Lees-Wijzer over bang zijn in het donker:

www.lees-wijzer.be/jongeren/boek/bang-het-donker
www.lees-wijzer.be/jongeren/boek/licht-uit
www.lees-wijzer.be/jongeren/boek/de-zomerzot