Nijntjes geluidenboek. Wat hoor je Nijntje?

Auteur:

Dick Bruna

Illustrator: Dick Bruna
Besprekingen thema's: 
Leeftijd: 
Aantal pagina's: 10
Uitgever: Mercis Publishing
Jaar: 2015

Waarover gaat het boek

De wereld steekt vol geluiden. Als Nijntje wakker wordt, klinkt de wekker en hoort ze de haan kraaien. Overdag laten wel meer dieren van zich horen: de hond, de koe, eendjes en een vogel in een boom. Maar Nijntje maakt ook zelf lawaai. Ze laat haar fietsbel klingelen tussen de lawaaierige auto's. En voor ze weer naar bed gaat luistert ze naar een heerlijk slaapliedje.

Wat wil het boek ons vertellen

In dit kartonboek op groot formaat (24 op 25 cm) kunnen peuters en kleuters de wereld verkennen. Leuke prenten helpen jonge kinderen om dieren en dingen aan te wijzen of te benoemen. Maar ook geluiden maken deel uit van de grote wereld. In Nijntjes geluidenboek krijgen niet alleen dieren een stem. Je hoort ook het geluid van een wekker, een fietsbel en een auto. Wat hoor je Nijntje? is een heerlijk boek om op ontdekkingstocht te gaan. Wedden dat het slaapliedje ook jou betovert.

Leuke weetjes

Nijntje is intussen zestig geworden. Ze is in de hele wereld bekend. In de meeste landen heet dit lief klein konijn niet Nijntje maar Miffy zoals in de Engelse boekjes.

Wil je meer leren over dit onderwerp