Kooksprookjes

Auteur:

Christina Van Geel, An Vissers

Illustrator: Ann De Bode
Aantal pagina's: 64
Uitgever: De Eenhoorn
Jaar: 2010

Waarover gaat het boek

Ben jij een kleine koksmuts? Of lust je helemaal niet veel dingen? Misschien ontdekken jullie dan met de Kooksprookjes wel wat voor dolle avonturen er zich verschuilen achter allerlei lekkere hapjes! Zo trek je er samen met Warre Wortel, Benny Banaan, Cindy Citroen, Simon Sinaas, Ella Erwt, Pamela Peer, Senne Slak en nog vele anderen op uit en maak je samen met hen de lekkerste dingen klaar. Met Kobe Komkommer maak je bijvoorbeeld een smulcactus vol aperitiefhapjes. Met de tranen van Cindy Citroen maak je de lekkerste gezonde limonade. En wanneer Warre Wortel stapelverliefd wordt op Ella de Erwt, maakt hij samen met jou voor haar een prachtige ketting.

Wat wil het boek ons vertellen

Met de Kooksprookjes ontdek je dat niet alleen snoepgoed, chocolade, wafels en pannenkoeken lekker zijn. Met een broodje, een blaadje sla en wat zalm tover je bijvoorbeeld een leuke boot! Daarmee beleven Warre Wortel en Benny Banaan een heus schommelavontuur op de golven. Als ze in het slazeil Senne Slak ontdekken, wordt het pas echt spannend! Je ontdekt met de speelse recepten nieuwe smaken en via de weetjes leer je veel bij over de ingrediënten. Kookboeken zijn er dus niet enkel voor volwassenen, nu ga je ook zelf aan de slag!

En in de verhalen geniet je niet alleen van de spannende en dolle avonturen van de groentepersonages, je leest ook mooie boodschappen over vriendschap, verliefdheid en anders zijn. En het leukste van al is dat je na het lezen en koken alles natuurlijk lekker kunt oppeuzelen!

Leuke weetjes

Meer info over de makers van dit lekkere sprookjesboek vind je op www.kooksprookjes.be.

An Vissers is chef-kok van een restaurant. Ze wist als kleuter al dat koken haar passie was. Ze bereidt als mama al jaren lekkere, gezonde en leuke gerechten voor haar zonen. Nu kan iedereen daarvan meegenieten!

Christina Van Geel werkte vroeger voor de radio. Nu schrijft ze Kooksprookjes en andere verhalen en houdt ze ervan om met haar fantasiekronkels unieke, nieuwe werelden uit te denken.

Ann De Bode werkt als illustrator voor verschillende uitgeverijen in binnen- en buitenland. Ze gebruikt vaak de collagetechniek waarbij ze stukjes krantenpapier, wol en stof op papier kleeft. Soms maakt ze ook figuurtjes van Fimoklei die ze dan dolle avonturen laat beleven en fotografeert. Haar werk werd al enkele keren bekroond.

Wil je meer leren over dit onderwerp

Rond de Kooksprookjes worden tal van leuke activiteiten georganiseerd zoals de Vertelkookshops.
Meer informatie en heel wat leuke weetjes en tips vind je op www.kooksprookjes.be!

Leren luisteren is leren lezen!
Daarom blijft het belangrijk dat je mama, papa, juf, oma en opa blijven voorlezen.
Ook al kun je zelf al lezen.
Dus vraag hen zeker om samen met jou dit boek te lezen.
En misschien kunnen jullie samen ook al wat moeilijkere boeken proberen te lezen!