Jorre de kleine trol

Auteur:

Daniela Drescher

Illustrator: Daniela Drescher
Aantal pagina's: 24
Uitgever: Christofoor
Jaar: 2011

Waarover gaat het boek

Jorre de kleine trol kan ontzettend mopperen. Na een lange winterslaap wordt hij met een ochtendhumeur wakker. De lente is in het land. Alle dieren zijn druk in de weer en hun commentaar maakt hem niet blij. Jorre moppert op de lentezon, op de eekhoorn die hem uitlacht en op het grote ei waarover hij struikelt. Terwijl hij nadenkt of hij het ei als ontbijt zal opeten, breekt het en komt er een klein ganzenkuiken tevoorschijn. Het kuiken vleit zich tegen Jorre aan, maar hij duwt het mopperend opzij. De kleine gans zoekt haar weg in het bos.
Plots beseft Jorre dat hij helemaal niet lief was tegen het kleine en kwetsbare kuiken. Hij maakt het gelukkig goed als de sluwe vos opduikt. Dan loopt Jorre de kleine gans vlug achterna en verjaagt hij de vos. Jorre besluit dan dat het kuiken maar bij hem moet blijven zodat hij op hem kan passen. ‘s Avonds neemt hij het gansje mee naar zijn lievelingsplekje. Daar vertellen ze hun grote avontuur aan de maan.

Wat wil het boek ons vertellen

Jorre de kleine trol ziet er best lief uit, maar dat is hij niet altijd. Hij moppert vaak en denkt enkel aan zichzelf. Wanneer het ganzenkuiken uit het ei komt, leert Jorre ook voor anderen te zorgen en aan anderen te denken. Daardoor voelt hij wat vriendschap is. Gedaan met mopperen dus! Jorre gaat samen met het gansje een heel ander en kleurrijker leven tegemoet. Net zoals de planten en de dieren in de natuur ook aan een nieuw leven of een nieuwe start beginnen in de lente!

Leuke weetjes

Meer info over de schrijver vind je op:
www.christofoor.nl/cgi-bin/showpage.cgi?section=3&auteur=9473