Jippie! En de ridders van Hak

Auteur:

Sanne Rooseboom

Illustrator: Annet Schaap
Aantal pagina's: 126
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2017

Waarover gaat het boek

Jippie! En de ridders van Hak is het tweede verhaal over Prinses Super en Prins Max. Super komt uit Jippie, het land waar het leven heel leuk is. Daar vindt iedereen dat elke dag de mooiste van je leven is. Iedereen is er altijd vrolijk, behalve Super. Zij is de enige in het hele land die wel eens een rothumeur heeft. Gelukkig is Max er. Max komt uit Grom, het land waar iedereen juist altijd humeurig is. Enkel Max houdt wel eens van een grapje.
Terwijl iedereen zich klaarmaakt voor het verlovingsfeest van Super en Max krijgen ze het bericht dat de wereld vergaat. De ridders van Hak zijn onderweg. Die zijn dol op slopen en hakken alles wat ze tegenkomen stuk. Die woeste ridders moeten dus dringend tegengehouden worden.
Super en Max trekken samen op avontuur naar Grom om de boze ridders te verdrijven. Ze willen oorlog vermijden. Maar zal het hen lukken om een slim plan te bedenken en Jippie en Grom te redden?

Wat wil het boek ons vertellen

Er zijn veel tegenstellingen tussen de vrolijke inwoners van Jippie en de chagrijnige bewoners van Grom. De landkaart – die vooraan en achteraan in het boek afgebeeld wordt – doet de huilende koningin van Grom denken aan kots. De koningin van Jippie vindt die net reuzeboeiend.
Het grappige sprookje toont dat je dezelfde dingen en gebeurtenissen heel anders kan opvatten. Dat heeft te maken met de bril die je opzet. Of het leven mooi of saai is, dat kies je zelf.