Ik ben kameLeon

Auteur:

Kristien Hemmerechts

Illustrator: An Candaele
Besprekingen thema's: 
Leeftijd: 
Aantal pagina's: 32
Uitgever: De Eenhoorn
Jaar: 2016

Waarover gaat het boek

KameLeon gaat voor de eerste keer naar school. Daar gebeurt iets geks: wanneer hij in de klas op een blauw krukje gaat zitten, wordt hij helemaal blauw! De andere dieren in de klas begrijpen er niets van, en vinden het maar gek. KameLeon legt uit dat hij van kleur moet veranderen, of hij nu wil of niet. Dan begrijpen de andere dieren het, en ze houden een feestje in de klas.

Ik ben KameLeon is een heel leuk boek met prachtige kleurrijke prenten en een leuk verhaal.

Wat wil het boek ons vertellen

Wanneer je in een nieuwe omgeving terecht komt, verander je een beetje. Als je voor het eerst naar school gaat bijvoorbeeld, kan je eerst verlegen zijn. Wanneer je vriendjes maakt gaat dat helemaal voorbij. Je hoeft niet bang te zijn om altijd jezelf te zijn. KameLeon moet ook uitleggen waarom hij anders is dan de rest.

Leuke weetjes

Wist je dat een kameleon van kleur kan veranderen? Alleen kan hij zelf niet kiezen welke kleur hij wil: een kameleon moet altijd lijken op de kleuren rondom hem.

Opdrachten

Verander jij soms ook van kleur, zoals een kameleon? Wanneer je voor het eerst in de klas komt, bijvoorbeeld? Of wanneer je bang bent, of boos?

De namen van de dieren hebben soms niet één, maar twee hoofdletters. Herken jij misschien de naam van een van je vriendjes in KameLeon of GiRaf ?