Hoe overleef ik mijn vakantie?

Auteur:

Francine Oomen

Illustrator: Annet Schaap
Aantal pagina's: 112
Uitgever: Querido
Jaar: 2010

Waarover gaat het boek

Als Jonas net zo’n verliefde moeder had als zijn maatje Rosa, zou hij het ook wel weten! En dan zo’n stiefvader erbij! Geen wonder dat ze meteen toehapt wanneer hij voorstelt om samen op avontuur te gaan: weg uit het saaie hotel, hop, de Corsicaanse bergen in!
Maar dan dondert het boven hun hoofden, gaat Rosa kopje-onder in een kolkende stroom en loopt Jonas in een valstrik… Als dat maar goed afloopt!

Wat wil het boek ons vertellen

Jonas en Rosa storten zich in een roekeloos avontuur en krijgen heel wat ongeluk op hun hoofd. Daardoor leren ze heel wat bij over survival, of het overleven op vakantie: Hoe bepaal je de richting met je horloge?; Hoe steek je een rivier over? en Hoe bied je eerste hulp bij (kleine) ongelukken? .

Nieuwsgierige avontuurlijke lezers zullen hun hart ophalen en zich misschien zelf eens wagen aan een avontuurlijke tocht! Verwittig wel tijdig je ouders en laat hen weten dat je dit boek gelezen hebt en op zak hebt… ze zullen al heel wat geruster zijn… of niet?

Leuke weetjes

De Hoe Overleef Ik-reeks is enorm geliefd bij tieners. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een boek uit de reeks al acht jaar op rij bekroond werd door de Kinderjury.

Wil je meer te weten komen over de schrijfster en de andere boeken in deze reeks? Breng dan zeker een bezoekje aan de hippe website vol nieuwtjes: www.hoeoverleefik.nl.

Wist je dat er ook een tijdschrift rond de reeks Hoe overleef ik … bestaat?
En er is zelfs een film op komst!

Meer info over de auteur en de illustrator vind je ook op deze websites:
www.queridokinderenjeugdboeken.nl/web/schrijvers-illustratoren/Au...
www.queridokinderenjeugdboeken.nl/web/schrijvers-illustratoren/Il...

Opdrachten

In het boek worden heel wat survivaltips gegeven. Kies er de vijf leukste uit, die je denkt misschien zelf ooit nodig te hebben op reis!