Het strandboek

Auteur:

Jo Schofield & Fiona Danks

Illustrator: Riesenkind
Aantal pagina's: 128
Uitgever: Christofoor
Jaar: 2016

Waarover gaat het boek

Hou je van het strand en de zee, dan is dit een geschikt boek voor jou, zeker als je niet graag stil zit. Het strandboek steekt vol ideeën om een heerlijke tijd te beleven op het strand of in de buurt van een beek, een plas of een grote rivier.
De makers van het boek zetten je op weg om met dingen die je zomaar vindt (stokjes, schelpen, keien) aan de slag te gaan maar dan op een nieuwe manier. Soms heb je zelfs helemaal niets nodig om leuke dingen te doen. Wist je dat je met de zon, je eigen schaduw, hand- en voetafdrukken strandtekeningen, zandschilderijen en zandsculpturen kan maken.

Maar hoe doe je dat ? Het strandboek toont foto's bij alle opdrachten. Magische boten, zandkastelen en zandmeerminnen laten zien hoe er aan te beginnen. Een opruimactie op het strand levert beslist materiaal op voor allerlei strandkunstwerkjes en met schelpen kan je sieraden maken of een strandmobiel.
Ook op een keienstrand of bij een rivier vind je alles wat nodig is om uren zoet te zijn. Je kan stenen laten balanceren, torens bouwen of grappige gezichten tekenen op de keien.
Met een bal bij de hand zijn nieuwe spellen te bedenken. Wat dacht je van een ballenbaan of stranddarts? Geen bal bij de hand, dan knutsel je er gewoon een met een plastic zak of een sok.

Wat wil het boek ons vertellen

In Het strandboek leer je aandachtig kijken naar de natuur en nieuwe vaardigheden. Spelen op het strand kan heel leuk zijn zonder dat je daarvoor dure spullen nodig hebt.

Leuke weetjes

Soms kan spelen op het strand of tussen de rotsen ook gevaarlijk zijn. De makers van het boek wijzen waar het nodig is op de gevaren. Ze manen aan om altijd voorzichtig te zijn. Voor sommige opdrachten kan je beter hulp vragen aan volwassenen.