Het Bijzondere Beestjes Boek

Auteur:

Yuval Zommer

Illustrator: Yuval Zommer
Besprekingen thema's: 
Samenvattende woorden: 
Leeftijd: 
Aantal pagina's: 64
Uitgever: Lemniscaat
Jaar: 2016

Waarover gaat het boek

Ben jij nieuwsgierig en hou je van de natuur dan is Het Bijzondere Beestjes Boek een boek voor jou.
Het boek is bijzonder omdat het gaat over kleine dieren die veel mensen niet zo leuk vinden zoals wormen, slakken, termieten, motten of sprinkhanen. De meeste mensen vinden die beestjes vies of gevaarlijk. Eigenlijk hoeven we niet bang te zijn van die kleine beestjes. Als je zelf aardig bent doen ze meestal geen pijn. Je kan ze wel beter niet oppakken of aanraken, want dan maak je ze bang. Yval Zommer laat zien hoe je het best die kleine diertjes leert kennen. Hij leert je ook goed kijken. Want al zijn ze allemaal klein, ze zijn toch erg verschillend. Op een dubbele pagina wordt telkens een soort voorgesteld. Kevers komen uit eieren. Er zijn wel duizend verschillende soorten en sommige kevers eten graag poep. Lieveheersbeestjes zien er heel vrolijk uit, maar pas op ze zijn giftig. Wist je dat mieren praten met hun voelsprieten en dat ze graag in een rijtje lopen? Vliegen vliegen achteruit en vooruit en ze kunnen ondersteboven lopen. Omdat de vlieg zo snel is, kan je ze moeilijk vangen. Duizendpoten zijn ook snel, maar ze hebben geen duizend poten. De meeste hebben er 30, andere wel 300.

Wat wil het boek ons vertellen

Het Bijzondere Beestjes Boek staat vol interessante informatie. De meeste kleine beestjes zijn nuttig en daarom kunnen we ze beter niet doodmaken. Ze ruimen bijvoorbeeld rommel op, zorgen ervoor dat het fruit kan groeien of ze zijn voedsel voor andere grotere dieren.
Door de prachtige tekeningen leer je niet alleen de beestjes herkennen, maar weet je ook alles over hun voedsel en hun lievelingsplekjes. Met dit boek wordt je een echte natuurverkenner!

Leuke weetjes

Achteraan in het boek vind je een register zodat je snel de informatie kan terugvinden. Moeilijke woorden worden goed uitgelegd.
Yuval Zommer verstopte in de prenten hier en daar vliegen. Als je aandachtig kijkt kan je ze terugvinden.