Heintje en de minpins

Auteur:

Roald Dahl

Illustrator: Quentin Blake
Aantal pagina's: 112
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2017

Waarover gaat het boek

Wacht u voor het woud van het kwaad
Verloren is al wie daar binnengaat.

Met dat gedichtje waarschuwt moeder Heintje voor de gevaren van het woud. Maar op een dag als Heintje zich verveelt besluit hij de wijze raad van zijn moeder opzij te schuiven.
Hij is nieuwsgierig naar de 'hoornokkers', de 'knotszwabbers' en al die andere monsters. Eerst lijkt er niets aan de hand in dat bos, maar dan komt er een rokend oranje reuzenwezen achter hem aan. Heintje moet rennen voor zijn leven. Daarna klimt hij in een boom. Daar doet hij een vreemde ontdekking. In de boom wonen piepkleine mensjes in piepkleine huisjes. Het zijn de minpins. Ze zijn gevlucht in de boom voor de monsters uit het bos. Zit Heintje nu ook gevangen? Beneden wacht het rookspuwende monster op hem. Dat monster is dol op mensenvlees. Heintje bedenkt samen met Don Mini een list om de rapschranzer voorgoed uit te schakelen. Met de hulp van de vogels, de beste vrienden van de minpins lukt het plan. En daarna kan Heintje weer veilig naar huis. Hij krijgt van de minpins een heel bijzondere beloning. En zijn moeder? Die heeft Heintjes verdwijning niet eens gemerkt. Ze heeft alleen vragen bij zijn vieze kleren.

Heintje en de minpins is een leuk verhaal. Spannend en toch nooit echt eng. Misschien wil jij wel met Heintje op avontuur.

Wat wil het boek ons vertellen

Heintje en de minpins is een leuk avonturenboek. Natuurlijk wordt Heintje eerst op de proef gesteld. Maar hij kan ontkomen omdat hij niet alleen dapper en slim is, maar ook goedhartig voor de kleine minpins. Aan het einde krijgt hij een heel bijzondere beloning.
Heintje verslaat het monster en leert dat je eigenlijk nergens bang voor hoeft te zijn.

Wil je meer leren over dit onderwerp