Hallo, tot ziens en alles daartussen

Auteur:

Jennifer E.Smith

Illustrator: Nathalie Francke photography, LLC & Miriam van de Ven
Aantal pagina's: 315
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2016

Waarover gaat het boek

Clare en Aidan zijn twee jaar samen. Maar nu aan het einde van de middelbare school gaan ze elk een andere kant van het land uit om te studeren aan de universiteit. Clare vertrekt naar New Hampshire, Aidan naar Californië. Voor 'Thanksgiving' zien ze elkaar niet terug. Clare is een controle freak. Hoe verliefd ze ook is op Aidan, toch denkt ze dat het beter is om een punt achter hun relatie te zetten en allebei 'vrij' aan een nieuw leven te beginnen.

Maar dat doet pijn. En daarom heeft ze een lange afscheidsavond in elkaar gezet langs de plekken die voor hen belangrijk waren. Ze vertrekken bij de middelbare school, lopen langs bij vrienden, gaan naar het strand, naar de bowlingbaan, naar Andy's feestje, belanden in het politiebureau om te eindigen bij Aidan thuis.

Een lange avond en nacht dus waarin de spanning oploopt, want Aidan begrijpt eigenlijk niet waarom Clare een punt wil zetten achter hun relatie. Moeten ze elkaar loslaten? Is dat de juiste beslissing of gewoon de gemakkelijkste?

Wat wil het boek ons vertellen

Hallo, tot ziens en alles daartussen toont de boeiende zoektocht van Clare en Aidan. Terwijl ze ronddwalen in de nacht ontdek je als lezer hun verhaal. Hoe leerden ze elkaar kennen, in welke familie groeien ze op, wie zijn hun vrienden… Je ontdekt vooral dat volwassen worden en keuzes maken lang niet gemakkelijk is! Vrienden en familie hebben een eigen mening, maar Clare en Aidan moeten het zelf uitzoeken. Het einde van dit verhaal is verrassend en fijn.

Het verhaal speelt zich af in Amerika, maar de gevoelens en de vraag of jonge geliefden op een bepaald moment elkaar opnieuw de vrijheid moeten geven om verder het leven te verkennen is ook voor de lezers hier heel herkenbaar.