De niet zo enge buurman

Auteur:

Manon Sikkel

Illustrator:
Aantal pagina's: 137
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2017

Waarover gaat het boek

Linde en Roxy hebben een enge buurman. Ze hebben ontzettend veel schrik van hem. Maar hun andere buurjongen Max niet. Die gaat gewoon binnen bij die vreemde man en krijgt veel snoep. En wat blijkt? De buurman is helemaal niet zo eng. Hij is zelfs aardig. Maar wel erg vies. Hij verzorgt zichzelf en zijn huis niet. Dat komen we in het lang en breed te weten, met alle viezigheid van dien. Natuurlijk heeft die vieze buurman geen vrienden. Maar daar gaan Linde, Roxy en Max voor zorgen. Ze bedenken allerlei creatieve plannen, die een beetje mislopen, maar dat is net spannend en grappig. En aan het einde komt het toch nog goed !

De niet zo enge buurman is echt een tof boek!

Wat wil het boek ons vertellen

In dit boek zijn het de kinderen die een volwassen man opvoeden. Ze leren hem zichzelf verzorgen, beleefd zijn, een meisje versieren,… ze moeten hiervoor erg creatief zijn, want de buurman is hardleers…
De boodschap in dit boek is duidelijk: aardig en vriendelijk zijn is veel belangrijker dan je uiterlijk. Maar jezelf verzorgen en beleefd zijn, heb je wel nodig om contacten te leggen en vrienden te maken. En natuurlijk is het fijn als buren elkaar helpen.