De fantastische Meneer Vos

Auteur:

Roald Dahl

Illustrator: Quentin Blake
Aantal pagina's: 94
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2009

Waarover gaat het boek

Een slimme, sluwe vossenfamilie steelt haar avondeten bij drie rijke, gemene boeren beneden in het dal. Meneer Vos sluipt elke avond naar één van de boerderijen om er vandoor te gaan met eenden, ganzen, kippen en kalkoenen. Op een dag ontdekken de boeren het hol van Meneer en Mevrouw Vos en hun vier kleintjes. Ze zijn vastberaden de dieven te vangen en neer te knallen! Maar of dat zal lukken met het listige plan van de fantastische Meneer Vos?

Wat wil het boek ons vertellen

Roald Dahl is een meesterverteller. In dit boek vertelt hij het spannende en grappige avontuur van de sluwe familie van Meneer Vos.
De fantastische Meneer Vos geeft misschien niet helemaal het goede voorbeeld door te stelen, maar hij slaagt er wel in zijn familie te beschermen door hen aan te sporen samen te werken en niet op te geven. Een spannend en leuk dierenverhaal voor je hele familie: om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen!

Leuke weetjes

Over Roald Dahl vind je heel wat informatie op het internet.
Enkele informatieve websites vind je alvast hieronder:

www.roalddahl.com (Engelstalig)
www.kjoek.nl/schrijver/roald-dahl.html
www.leesplein.nl/LL_plein.php?hm=2&sm=1&id=8
www.leestafel.info/roald-dahl

Dit boek werd in 2010 verfilmd, net als andere verhalen van Dahl al een variant op het witte doek kregen, zoals Matilda en Sjakie en de chocoladefabriek.

Gerelateerd nieuws