De Encyclopedie van Alle Belangrijke Dingen

Auteur:

James Mitchem e.a.

Illustrator: Charlotte Milner e.a.
Aantal pagina's: 224
Uitgever: Lannoo
Jaar: 2017

Waarover gaat het boek

Ben jij nieuwsgierig om te weten hoe de wereld in elkaar steekt en lees je graag om kennis te verzamelen, dan is dit boek iets voor jou. De Encyclopedie van Alle Belangrijke dingen bestaat uit zes verschillende deeltjes, telkens over een ander onderwerp: onze planeet, de continenten, dieren, mensen en dingen die voor kinderen belangrijk zijn. Het laatste deeltje is een verzameling van allerlei leuke weetjes.

Wat wil het boek ons vertellen

Het boek bevat dus informatie over heel verschillende domeinen. Het deel over de aarde telt 30 pagina's. Aan de hand van prenten en foto's leer je iets over de omvang, de aardlagen en de binnenste kern van onze planeet. Verder gaat het nog over sterren, ruimtetuigen, bergen, vulkanen ... In het tweede deel kan je aan de hand van een grote kaart en een reeks prentkaarten kennismaken met de andere werelddelen: Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Australië en Antartica. Voor de dieren reserveert dit boek meer dan 40 pagina's. Je leert er de meest vreemde dieren kennen: een aardvarken, een fennek, een kiwi (jawel hoor - ook de naam van een dier !). Verder worden de dieren samengebracht per soort bijvoorbeeld de katachtigen of per leefomgeving zoals woestijndieren, boerderijdieren, savannedieren. Belangrijke dingen over mensen gaat zowel over de tijd van de farao's, de Romeinen, het oude China.. maar ook over bijzondere feesten uit de verschillende godsdiensten. Grote wetenschappers krijgen ook een eigen plek in het verhaal. In belangrijke dingen over jou ontdek je het menselijk lichaam, lees je over de zintuigen en de hersenen, over de noodzaak van slaap en gezonde voeding. Het laatste deel bevat leuke weetjes. Hoe zeg je 'Hallo'? in verschillende talen, welke maten gebruikt men om de lengte, gewicht, vloeistof of temperatuur te meten. Wat zijn sterrenbeelden?

Het is fijn voor leergierige kinderen om een boek als De Encyclopedie van Alle Belangrijke Dingen in hun eigen bibliotheek te hebben. Dan kan je het lezen, herlezen en raadplegen als je iets willen opzoeken. Wedden dat je in dit boek altijd iets nieuws vindt.