De betoverende mix van Bakkerij Bliss

Auteur:

Kathryn Littlewood

Illustrator: Wouter Tulp
Besprekingen thema's: 
Samenvattende woorden: 
Leeftijd: 
Aantal pagina's: 269
Jaar: 2017

Waarover gaat het boek

De tante van Roos Bliss, Lilian, is ontvoerd. De dader is graaf Gigli. Hij is lid van de Orde van de Deegroller. Deze orde is de gezworen vijand van de bakkersfamilie Bliss.
Graaf Gigli woont in het Italiaanse dorpje San Gigli. Omdat Roos, haar familie en haar vriendje vermoeden Lilian daar gevangen zit, reizen ze er onmiddellijk naartoe. Eenmaal daar zetten ze allen er alles aan om tante Lilian te redden. Maar niets is zo makkelijk of eenvoudig als het lijkt. Vooral niet als Rampenburg (de woonplaats van de familie Bliss) door zeven mierzoete plagen gekweld wordt.

Wat wil het boek ons vertellen

De betoverende mix van Bakkerij Bliss vertelt over een famiklie die ondanks alles van elkaar houdt. Er steekt zoals in een goede deeg van alles in: een beetjes liefde, een beetje (keuken)magie, een beetje spanning en een gelukkig einde. Het boek is vlot geschreven en dus zonder twijfel leuk. Maar misschien ook wat braaf en voorspelbaar.

Leuke weetjes

De schrijfster Kathryn Littlewood is een duizendpoot. Zij is actrice, speelt toneel en geniet graag van het leven. Ze woont in New York en soms werkt ze ook in LA. Met de reeks rond de familie Bliss begon ze als kinderboekenschrijfster.

Wil je meer leren over dit onderwerp

Dit boek is een deel van een serie. Vind je het leuk dan kan je ook de andere delen lezen: Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss, De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss, De onmogelijke opdracht van Bakkerij Bliss en Het geheime ingrediënt van Bakkerij Bliss.