Buitenaards kattenkwaad

Auteur:

Simon Cherry

Illustrator: Andrea Kruis / Bert Holtkamp
Aantal pagina's: 217
Jaar: 2017

Waarover gaat het boek

Als Eddy een verfomfaaide kat in zijn tuin vindt, verandert een saai weekend in een heus avontuur. De kat is namelijk een vermomd buitenaards wezen. Hij is naar de aarde gestuurd om hier de macht te grijpen, want zijn soort wil koste wat kost ons water in handen krijgen. Eddy kan dit natuurlijk niet laten gebeuren. Maar wat zou hij kunnen doen nu hij ook nog op zijn nichtje moet passen?

Buitenaards kattenkwaad is een knotsgek boek. Stel je voor een buitenaards wezen kiest ervoor om hier als kat rond te lopen. Meer nog, ze wil als kat de wereld veroveren. Maar wat als die kat alle mensen kan hypnotiseren.

Het verhaal blijft verrassen (hoeveel soorten buitenaards leven zijn er?) en dus leest dit boek als een trein. Jammer dat die zo snel bij zijn bestemming is!

Wat wil het boek ons vertellen

Veel mensen geloven dat er ook buiten onze planeet nog leven is. Ook wetenschappers speuren naar signalen van buitenaards leven. Hoe dat er zou kunnen uitzien, daar kunnen we tot nog toe alleen maar van dromen.

Het verhaal gaat ook over water. Water is misschien wel het kostbaarste goed op aarde. Het is goed dat we daar af en toe aan denken. De buitenaardse kat doet dat op haar gekke manier.

Leuke weetjes

Buitenaards kattenkwaad is het tweede deel uit een serie met Eddy Kei. Deel één heet De schat van Gruizelhaak. Voor dat boek heb je goede zeebenen nodig.

Simon Cherry woont in Surrey met zijn vrouw, zijn twee tienerzonen en een kat. Hij hoopt dat hij op een dag op een zeilschip kan wonen.
In tussentijd werkt hij als televisieproducer én schrijver. Zo schreef hij, naast deze twee kinderboeken, humoristische toneelstukken en stukjes voor de krant The Daily Telegraph.