Boem!

Auteur:

Mark Haddon

Illustrator:
Aantal pagina's: 196
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2009

Waarover gaat het boek

Jim wordt door zijn zus bang gemaakt dat hij van school gestuurd gaat worden. Om zeker te zijn dat zijn zus niet liegt, luistert hij met zijn beste vriend Charlie de leerkrachten in de leraarskamer af. Twee van hen hebben een heel rare conversatie... in een erg vreemde, geheimzinnige taal. Voor Charlie en Jim het goed en wel beseffen, raken ze verwikkeld in een mysterieus verhaal over een geheime taal, glimmende polsbanden, gloeiende blauwe ogen en vingers, een kaart van Schotland en hun eigen fantasie. Wanneer Charlie verdwijnt, beseft Jim dat het menens is. Samen met zijn zus gaat hij naar hem op zoek... Jim is vastberaden zijn vriend terug te vinden, al moet hij daarvoor enkele duizenden lichtjaren reizen!

Wat wil het boek ons vertellen

In dit avonturenverhaal komt een stel jonge wijsneuzen in een erg geheimzinnig verhaal terecht. Ze moeten samen uitvissen wat die geheime taal betekent, waarom hun leerkrachten zo mysterieus doen… Toch steken ze hun neus te diep in het raadsel. Als Charlie verdwijnt, beseffen Jim en zijn zus dat ze te veel weten. Maar hun vriendschap en doorzettingsvermogen zijn te sterk om de dingen zomaar te laten gebeuren. Ze gaan op zoek naar Charlie, en de geheimen die achter het hele mysterieuze gebeuren schuilen. Ze raken verwikkeld in benarde maar ook grappige situaties, ontdekken de nieuwste technologische snufjes, en ze komen absurde personages tegen, zoals hippe, sprekende spinnen. Het wordt voor hen erg moeilijk om de waarheid en de werkelijkheid te onderscheiden van leugens en bedrog. Zullen ze erin slagen om het geheim uit de doeken te doen? Het belooft alvast een warrige situatie te worden, in een warrig verhaal, met een geheime wartaal, die je zeker vol spanning zullen houden!

Leuke weetjes

Mark Haddon schreef ook het mooie en succesvolle boek Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht. In het voorwoord van Boem! schrijft hij dat hij het verhaal Boem! al eerder schreef dan Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht.

Wil je nog meer te weten komen over de auteur? Breng dan zeker een bezoekje aan zijn webstek (in het Engels):
www.markhaddon.com

Of neem een kijkje op (in het Nederlands):
www.leesplein.nl/LL_plein.php?hm=2&sm=1&id=2410
www.villakakelbont.be/html/auteurs/auteursContent.asp?show=id&id=300
www.literatuurplein.nl/persdetail.jsp?persId=93801

Gerelateerd nieuws