Alles weg

Auteur:

Ann Lootens

Illustrator: Tineke Meirink
Aantal pagina's: 80
Uitgever: Clavis
Jaar: 2006

Waarover gaat het boek

Fien en Ahmed zijn goede vrienden en zitten ook samen in de klas. Maar dan krijgt Fien te horen dat Ahmed gaat verhuizen. Ze zal hem missen, net zoals ze haar papa mist. Alles waar ze zoveel om geeft, lijkt steeds uit haar leven te verdwijnen… Zelfs het oude, gezellige tuinhuisje op school wordt vervangen door een fietsenrek! Maar daar gaan Fien en haar klasgenootjes niet mee akkoord. Ze willen het tuinhuisje opknappen om er een fijne speelplek van te maken voor tijdens de pauzes. Maar hoe gaan ze de directeur overtuigen? En hoe raken ze aan geld om alles te betalen?

Wat wil het boek ons vertellen

Fien is een meid die van aanpakken weet. Ze gaat ervoor om haar ideeën en dromen waar te maken. Daarbij kan ze rekenen op de mensen rondom haar, die in haar geloven en haar steunen. Door samen te werken, komt ze tot een mooi resultaat. Zo leert Fien bij en ontdekt ze dat afstand, andere culturen, geld of andere meningen niet in de weg mogen staan van je ambities, dromen en visie.
Alles weg leert ons om op school en in het leven er volledig voor te gaan, ook al lijken sommige dingen op het eerste gezicht minder haalbaar.

Leuke weetjes

Alles weg is een boek uit de Smaragdreeks. Die reeks bezit een schat aan verhalen op het juiste leesniveau, van bekende en bekroonde kinderboekenschrijvers. Zoek dus zeker nog andere boeken op in deze reeks!

http://www.delubas.nl/online/index.php?Control=producten&SubTitel...

Wil je meer te weten komen over Ann Lootens en haar andere boeken?
Neem dan zeker een kijkje op de website van Clavis of Villa Kakelbont:

http://www.clavisbooks.com/functions/fiche.asp?Pag=2&pnav=;3;&Aid=76
http://www.villakakelbont.be/html/auteurs/auteurscontent.asp?show...

Gerelateerd nieuws