300 minuten

Auteur:

Jack Heath

Illustrator: Scolastic Australia
Aantal pagina's: 191
Jaar: 2017

Waarover gaat het boek

De ondertitel van het boek, 10 stoere helden, 10 gevaarlijke situaties, 30 minuten om te ontsnappen, geeft een goed idee van wat je kan verwachten. Het boek bevat 10 losse verhalen die je op zowat een half uur zou moeten kunnen lezen. In elk verhaal beleeft een tiener een superspannend avontuur. De verhalen spelen zich af op verschillende plaatsen bijvoorbeeld in de bergen en zelfs in de ruimte. Sommige verhalen horen bij elkaar, maar ze staan wel kriskras door elkaar en dat zorgt voor een beetje chaos. Je moet zelf even uitzoeken hoe ze aan elkaar gelinkt zijn.

De schrijver schept sfeer en spanning. Je leest elk verhaal in een ruk uit, en je wordt er echt helemaal in meegezogen. Leesplezier verzekerd !

Wat wil het boek ons vertellen

Het boek wil laten zien dat het leven soms best spannend kan zijn. Maar ook dat lezen heel leuk kan zijn, en dat een spannend verhaal helemaal niet lang hoeft te zijn. Bij sommige verhalen zit je op het puntje van je stoel ! echt waar.

Leuke weetjes

Jack Heath heeft al heel wat boeken op zijn palmares. Hou je van zijn manier van schrijven? Zoek dan ook een van zijn andere boeken!

Opdrachten

Welke verhalen refereren naar elkaar? En hoe? Maak een lijstje.