Michael De Cock wint Boekenleeuw met 'Veldslag om een hart'

categorie: 

Michael De Cock wint de Boekenleeuw 2015 met Veldslag om een hart

Volgens de jury was dit het boek dat ‘het vinnigst, persoonlijkst en krachtigst uit de hoek kwam’. ‘Het winnende boek heeft stevige wortels en kreeg uitgebreid de tijd om groot en groots te worden. Het is een verhaal waarin er tussen de gevechten die gevoerd worden veel plaats is voor juiste woorden en oprechte emoties. De auteur kiest de geknipte vorm voor dit verhaal over liefde in haar meest tijdloze en kronkelige vormen. Het vergde lef, passie en vakmanschap om dit intense verhaal te componeren tot een verteerbaar geheel en daarna de wereld van vandaag in te sturen.‘Je moet het maar doen, zo je eigen stempel rukken op een klassiek verhaal.'

Een bespreking van vind je verder op onze webstek.