Zeg maar tegen de juf dat ik wat later kom

Auteur:

Bette Westera

Illustrator:
Vertaler:
Aantal pagina's: 138
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2008

Recensie

Als Sander na de vakantie met zijn ouders terug naar huis rijdt, neemt hij een vreemd besluit. Op de grote parking langs de autosnelweg wil hij niet van het springkasteel komen. Het altijd volgzame jongetje in hem rebelleert. En opeens is de auto van papa en mama weg. Sander bedenkt een plannetje. Hij overtuigt Bert om hem in zijn grote vrachtwagen mee te nemen naar Amersfoort. Dat is het begin van een hele reeks avonturen. Sander en Bert moeten overleven en ervoor zorgen dat de schapen uit Marokko in de vrachtwagen dat ook doen. Ze raken de weg kwijt, moeten onderhandelen met de politie en ontmoeten leuke mensen die hun problemen helpen oplossen.
Bette Westera is een geboren verteller die de jonge lezers meteen meesleept in het verhaal. Ze tekent Sander heel genuanceerd. Om zijn gedachten en gevoelens weer te geven en maakt ze gebruik van het stemmetje in zijn hoofd. Zo kan de lezer achterhalen waarom Sander bepaalde dingen doet. Kleine aarzelingen geven aan dat een leugentje om bestwil, of gewoon je zin doen,
keuzen zijn die Sander bewust maakt.
Bert en Sander worstelen ook met het weerbarstige Frans en dat zorgt voor grappige situaties. Berts ‘Commantallevoe?’ ‘Zje swie Bert From Holland’ kan de agent niet bekoren. ‘En Français, s’il vous plaît’ antwoordt hij koel.

Een heerlijk en spannend vakantieboek voor wie met kinderen op reis gaat

Leuke weetjes

Bette Westera schreef nog meer leuke vakantieboeken zoals:

Krullen en blubbershampoo en Niet zoenen op de trampoline

http://www.lees-wijzer.be/begeleider/boek/niet-zoenen-op-de-tramp...
http://www.lees-wijzer.be/begeleider/boek/krullen-en-blubbershampoo