Van suikerbomen tot sneeuwhelden

Auteur:

Mack

Illustrator:

Mack

Vertaler:
Recensie thema's: 
Leeftijd: 
Aantal pagina's: 32
Uitgever: Clavis
Jaar: 2011

Recensie

In de reeks Clavis Informatief ontdekken kinderen dat leren steevast op een leuke manier kan. In de serie over de vier seizoenen worden tal van dieren getoond, hoe ze leven, zich aanpassen, en hoe de natuur verandert tijdens de jaargetijden.
In het deel Van suikerbomen tot sneeuwhelden maken ze kennis met de winter. Wat gebeurt er in de winter? Waar komt sneeuw vandaan? Hoe komt het dat water bevriest? Welke dieren verstoppen zich voor de koude? En welke vinden de winter leuk en zijn echte sneeuwhelden? Doen de dieren iets speciaals of hebben ze trucjes om zich te beschermen tegen het gure winterweer?
Vanuit bevattelijke vragen of invalshoeken worden mooie prenten vergezeld van informatie en leuke weetjes die kinderen boeien en stimuleren om meer te weten te komen. Het linkerluik van de spreads bevat de informatieve info over een opmerkelijk kenmerk van of fenomeen in de winter. Op de rechterpagina volgen nog een woordje extra uitleg of leuk weetje, en een toffe doe-opdracht die zelfs de allerkleinsten kunnen.
Er werd gekozen om fotomateriaal te combineren met illustraties, wat het speelse en tegelijk wetenschappelijke effect en doel van het boekje ondersteunt. Ook volwassenen steken hun licht op bij het voorlezen of samen lezen van dit soort boekjes. Een aanrader voor warme en leerrijke momenten tijdens de winter!

Meer leren over dit onderwerp

Kinderen kunnen nog meer leren over de vier seizoenen op onderstaande websites:

www.leertuin.be/menu_projecten/vierseizoenen/index.htm
www.kinderpleinen.nl/showPlein.php?plnId=507

Gerelateerd nieuws