Over alles

Auteur:

Richard Platt

Illustrator:

James Brown

Vertaler:

Jess Goossens

Aantal pagina's: 64
Uitgever: Lemniscaat
Jaar: 2016

Recensie

De titel kan niet duidelijker zijn. Dit boek gaat letterlijk over alles van wolken tot cijfers en letters, boekdrukkunst en schroeven, de zon, de maan, en de sterren, maar ook de fiets, potloden, de verschillende soorten knopen, het seinboek en de morsetekens.
Op een dubbele pagina - groot formaat - vind je links de tekst en rechts een verhelderende illustratie. De tekeningen in retrostijl, zijn erg duidelijk; de verschillende onderdelen zijn genummerd. Ook de tekst is helder zonder al te veel ballast, maar de technische termen zorgen wel voor een zekere moeilijkheidsgraad.

Over alles lijkt me eerder een jongensboek dan een meisjesboek. Het is typisch een boek waarin vaders zich samen met hun kinderen kunnen verdiepen.
Interessant en leuke lectuur vooral voor nieuwsgierige jonge lezers die eerder op zoek zijn naar kennis dan wel naar verhalen.

Rita Ghesquiere

Leuke weetjes

Over alles heeft bibliofiele allures. Het boek is uitgegeven op groot formaat. De mooie cover en de prachtige illustraties van James Brown zullen ook volwassenen bekoren. Een echt hebbeding !

Valkuilen

Wie in dit boek begint te lezen wordt bekoord om alles te bestuderen en te onthouden wat aangeboden wordt: leren seinen, knopen leggen, de sterren bestuderen, schroeven herkennen enz.
Misschien kan je beter een paar onderwerpen uitkiezen om je daarin te verdiepen.