Minipiet naar de pietenschool

Auteur:

Guy Daniƫls

Illustrator:

Ina Hallemans

Vertaler:
Recensie thema's: 
Leeftijd: 
Aantal pagina's: 28
Uitgever: Clavis
Jaar: 2015

Recensie

Seppe wil dolgraag Zwarte Piet worden. Dat heeft hij aan de Sint gevraagd. Op een dag krijgt hij een brief van de Sint uit Spanje. Hij mag naar de pietenschool. Opa brengt hem naar het kasteel van de Sint in Spanje. Seppe is nu een minipiet. Hij kan meteen beginnen in de pietenklas. Daar leer je alles wat een Piet moet weten en kunnen. Daarna volgt een examen en de veertest. Dat betekent iets uitvinden wat het leven van Sinterklaas en de Pieten gemakkelijker kan maken. Als dat alles lukt krijg je twee pietenveren en ben je een echte Zwarte Piet. Seppe leert door de schoorsteen glijden, op de daken lopen, zaklopen, fluisterstappen en nog veel meer. Tijdens de laatste les praat de Sint zelf over het grote boek, de verlanglijstjes en de tekeningen van de kinderen.
Het examen verloopt vlot voor Seppe. Dan is het tijd voor de pietenveertest. Wat heeft Seppe bedacht? Fier laat hij een mooie zak zien. De hoofdpiet kijkt wat teleurgesteld. Is dit alles? Maar Seppe heeft geen gewone zak gemaakt voor de Sint maar een heel bijzondere zak. Als hij laat zien hoe bijzonder is de Sint heel blij. Ook de hoofdpiet is verrast. Seppe heeft dus zijn twee veren echt wel verdient !

Minipiet naar de pietenschool is een fantasierijk verhaal dat het geloof in de Sint ondersteunt. Het kasteel in Spanje, de pietenschool en veel andere leuke details geven de wereld van Sinterklaas een concrete invulling. De voorstelling van Zwarte Piet is eigentijds en helemaal 'politiek' correct.

Rita Ghesquiere

Leuke weetjes

Van dezelfde auteurs verscheen bij Clavis nog Het enige echte boek van Sinterklaas en Lust Sinterklaas speculaas?

Andere boeken over de droom om Zwarte Piet te worden:
http://www.lees-wijzer.be/begeleider/boek/ik-word-zwarte-piet
http://www.lees-wijzer.be/begeleider/boek/zwarte-piet-7-dagen

Ken je ook Minipiet op zee en Minipet in de cel?
http://www.lees-wijzer.be/begeleider/boek/minipiet-de-cel
http://www.lees-wijzer.be/begeleider/boek/minipiet-op-zee

Gerelateerd nieuws