Mijn nieuwe moeder & ik

Auteur:

Renata Galindo

Illustrator:

Renata Galindo

Vertaler:

Edward van de Vendel

Aantal pagina's: 32
Uitgever: De Eenhoorn
Jaar: 2016

Recensie

Een klein hondje komt bij een grote kat wonen. Zij wordt zijn nieuwe mama. Hij maakt zich zorgen, vooral ook omdat hij anders is en niet op zijn nieuwe moeder lijkt. Maar de kattenmoeder vindt het juist fijn dat hij anders is. Ze doet alles voor hem wat andere mama's doen: in bad stoppen, naar de speeltuin gaan, voorlezen. En als hij ondeugend is, berispt ze haar zoontje. Maar even later troost ze hem. Mama gelooft dat het samen wel zal lukken. Ze leren elke dag om een gezin te zijn.

Mijn nieuwe moeder & ik brengt adoptie- of pleegouders die kinderen een nieuwe thuis geven positief in beeld. Renata Galindo geeft de poesenmama en haar zoontje een warme uitstraling. De huiselijke situaties zijn erg herkenbaar. Gevoelens krijgen extra aandacht in dit prentenboek. Je kan ze zo aflezen van de expressieve gezichtjes en gebaren.
Een hartverwarmend boek over en voor kinderen die niet bij hun eigen ouders opgroeien. Maar ook een leuk voorleesboek voor kinderen die gewoon bij hun eigen papa en mama wonen!

Rita Ghesquiere

Leuke weetjes

Renata Galindo studeerde af als kinderboekenillustrator aan de Cambridge School of Art. Ze woont en werkt nu in Mexico City. Mijn nieuwe moeder en ik is haar eerste prentenboek.