Kleine Ezel en Sinterklaas

Auteur:

Rindert Kromhout

Illustrator:

Annemarie Van Haeringen

Vertaler:
Aantal pagina's: 18
Uitgever: Leopold
Jaar: 2010

Recensie

Op vijf december zitten Kleine Ezel en Kleine Ibis ongeduldig te wachten op de cadeautjes van de Sint Plots wordt aan de deur geklopt Zou dat Sinterklaas zijn? Maar het is Sinterklaas niet. Bok en Cavia hebben zich verkleed als Sint en Piet. Dat ziet Kleine Ezel meteen. Al snel wordt er weer aan de deur geklopt en iemand zingt ‘Zie ginds komt de stoomboot’, maar nu hebben Das en Feestvarken zich verkleed. Kleine Ezel herkent hen zo. Maar waar blijft de echte Sint? Om het wachten leuk te houden, komt mama met een verrassing. Kleine Ezel en Kleine Ibis mogen zich zelf verkleden als Sint en Piet. Net als ze beginnen te zeuren over cadeautjes, horen ze een luide stem roepen: ‘Woont hier een kleine ezel?’ Voor de deur staat een grote zak met leuke geschenken en nu kan de pakjesavond niet meer stuk!

Sinterklaasrituelen zijn belangrijk en bepalen de sfeer van het feest. Dit boekje is iets beter afgestemd op de Nederlandse situatie waar het feest in familiekring gevierd wordt op 5 december met cadeautjes voor het hele gezin. Vaak brengt Sinterklaas de cadeautjes daar in een zak aan huis.
Het geheim van de Sint wordt in dit boekje bewaard, Hij brengt ten slotte de lang verwachte geschenkjes, maar de verschillende verkleedpartijen kunnen slimme kleuters misschien toch aan het denken zetten.

- Door Rita Ghesquiere -

Leuke weetjes

Rindert Kromhout schreef verschillende boekjes over Kleine Ezel. De verhalen zijn voor kleuters heel herkenbaar. Ze spelen zich af in het gezin of met vriendjes.
Je ontdekt er alles over op de website van de auteur: www.rindertkromhout.nl.

Gerelateerd artikels