Klaasje Sinterklaasje

Auteur:

Kathleen Amant

Illustrator:

Kathleen Amant

Vertaler:
Aantal pagina's: 32
Uitgever: Clavis
Jaar: 2010

Recensie

Klaasje houdt veel van zijn naamgenoot Sinterklaas. Hij verzamelt pakjes, rijdt met zijn schommelpaard en oefent op de sofa en het kleine tafeltje om later over het dak te kunnen lopen. Op een koude winteravond trekt Klaasje naar buiten. Helaas glijdt het schommelpaard uit en kleine Klaas belandt met een smak op de grond. Gelukkig is de Sint daar. En zo gebeurt het dat kleine Klaas de Sint en Piet mag helpen. Als hij moe van het harde werken in slaap valt, brengen Sint en Piet hem naar huis. ‘Jij hebt je cadeautjes dit jaar wel dubbel en dwars verdient’, fluistert Sinterklaas. Maar Klaasje is al in dromenland. Alleen de echte Sinterklaas kan immers de hele nacht wakker blijven.

Veel kleuters beleven net als Klaasje het sinterklaasgebeuren heel intensief. Klaas verkleedt zich, maakt een baard van schuim in het grote bad en brengt cadeautjes rond. Dit prentenboek vol dromen en verwachting is dus heel herkenbaar. De warme kleuren roepen goed de sfeer van het winterfeest op.
Heb je zelf een kleuter in huis die later graag Sinterklaas wil worden? Dan is dit het ideale voorleesboek.

- Door Rita Ghesquire -

Leuke weetjes

Kathleen Amant zet de personages neer in haar eigen sprekende naïeve stijl. Zij is ook de auteur van Lieve Sinterklaas (Clavis) en van een reeks boekjes met Anna in de hoofdrol. Meer info over haar en haar werk vind je op haar website: www.amant.be.

Meer leren over dit onderwerp

Willen de kinderen meer te weten komen over de Sint en zijn Pieten?
Laat hen dan een bezoekje brengen aan zijn speelse interactieve website!
www.sinterklaasenpiet.be/index_flash.html

Links

De Sint helpen is ook het thema van Rikki helpt Sinterklaas van Guido van Genechten.