Het pleintje. Winterwarmte

Auteur:

Hilde Vandermeeren

Illustrator:

Frank Daenen

Vertaler:
Aantal pagina's: 104
Uitgever: De Eenhoorn
Jaar: 2013

Recensie

Een gezellig stadspleintje. Drie kinderen, vier volwassenen en een poes. Dat zijn de ingrediƫnten van een origineel boek voor eerste lezers. De kinderen Moon, Greg en Tijn spelen vaak op het plein. Agent Piet bewaakt de orde want Kaat Krib houdt niet van spelende kinderen. Juf Babs helpt de kinderen op school. Dichter Ron is verliefd op de juf maar voorlopig zonder veel succes.
In korte hoofdstukjes beleven de personages kleine en grote avonturen: bellen blazen , een snoepje stelen, een slee zonder rem, een gekke sneeuwpop, een been in het gips. Bij de verhalen horen doordenkertjes die uitnodigen om stil te staan bij gevoelens, goed of fout gedrag, gevaar op straat enz.
Het pleintje. Winterwarmte is een echt leesgroeiboek. De teksten gaan van makkelijk naar moeilijker (AVI 0- 5) Ook voor wie nog maar pas kan lezen, is dit dus een leuk boek. Bovendien steekt het vol afwisseling. Er zijn zoekplaatjes, raadseltjes, weetjes en korte toneeltekstjes om samen met vriendjes of met poppen aan de slag te gaan.
Het pleintje.Winterwarmtewordt aangekondigd als het eerste boek van een reeks. Uitkijken dus wat Hilde Vandermeeren en Frank Daenen in petto hebben als het straks lente en zomer wordt. De prenten van dit boek zijn niet alleen knap getekend, ze zijn ook grappig en steken vol verrassingen voor wie goed kijkt.

Rita Ghesquiere

Gerelateerd nieuws