Henk en de dansende letters

Auteur:

Henk Linskens

Illustrator:

Henk Linskens

Vertaler:
Recensie thema's: 
Leeftijd: 
Aantal pagina's: 28
Uitgever: Clavis
Jaar: 2017

Recensie

Henk heeft een probleem. Het lukt niet goed om te lezen. De letters dansen en daardoor maakt hij fouten bij het lezen en schrijven. De andere kinderen vinden die foutjes grappig, maar Henk niet. De dansende letters maken hem bang. Soms moet Henk naar een andere klas om te oefenen. Door het probleem met lezen zondert hij zich vaker af, ook al speelt hij graag met andere kinderen. Gelukkig kan hij wel vlot strips lezen. En hij is een kei in tekenen. Henk ontdekt dat de grote kunstenaar Picasso ook last had van dansende letters. Dat geeft hem moed. Hij beseft dat letters niet alles zijn. Je moet gewoon doen waar je goed in bent!

Veel kinderen hebben last van dyslexie en gelukkig worden ze daarvoor ook steeds beter begeleid. Maar dyslexie is een beperking die niet meteen zichtbaar is en dat maakt het niet altijd eenvoudig. Als iets niet vlot loopt voelen kinderen zich bovendien gemakkelijk minderwaardig; soms worden ze ook echt uitgelachen.
Er zijn weinig kinderboeken die het onderwerp dyslexie behandelen. Fijn dus dat Henk zelf aan de slag ging. Kinderen met dyslexie zullen zich gemakkelijk herkennen in dit verhaal
en de anderen zullen beter begrijpen wat dyslexie betekent.

Yvonne

Leuke weetjes

Henk Linskens de maker van dit prentenboek heeft zelf dyslexie. Hij vertelt in dit prentenboek zijn eigen verhaal.

De auteur koos voor dit boek een lettertype dat nauw aansluit bij de geschreven letter, wat het lezen vergemakkelijkt voor kinderen met dyslexie.

Wist je dat beroemde mensen als Bach, Walt Disney, Roald Dahl, Leonardo Da Vinci en Pablo Picasso ook aan dyslexie leden?