Haas in de stad

Auteur:

Annemarie Bon

Illustrator:

Gertie Jaquet

Vertaler:
Aantal pagina's: 96
Uitgever: Moon
Jaar: 2015

Recensie

In dit boek reist Haas samen met zijn vrienden naar de stad. Hij heeft een prijs gewonnen of beter iedereen heeft een prijs gewonnen. Maar wat is Bosstad ver. Gelukkig is er een bus. Al snel ontdekken de dieren dat niet alles is wat het lijkt. Ze hebben helemaal niets gewonnen maar zijn door een reclamestunt naar de stad gelokt. Maar niet getreurd. De dieren zijn nieuwsgierig en willen genieten van hun dagje uit. Das trekt naar het museum, Haas en Kip gaan winkelen. Uil zoekt de bibliotheek en Rat verkent een supermarkt. Zo vindt iedereen wel wat. En Big? Die koopt een zwembroek en bezoekt het zwemparadijs.

In een stad is er veel te beleven. Jonge lezertjes bezoeken samen met de dieren een aantal bijzondere plekken zoals het VVV kantoor, het museum, de ondergrondse bibliotheek, een groot Warenhuis. Ze reizen heen en weer met de metro zoals Egel en Mol en gebruiken de roltrap in het Warenhuis. Ze leren dat je moet betalen voor een drankje en een hapje op een terras en zijn getuige van een kleine protestmars.
Sommige dieren hebben pech, zoals Kip. Haar vest is kapot nog voor ze het warenhuis verlaat, maar Kip bedenkt zelf een leuke oplossing. Raaf die de wensmuntjes uit de fontein haalde wordt zowaar opgepakt door de politie, maar gered door zijn vriend Stinkie. Das wordt uit het museum weggestuurd, maar even later gaan zijn tekeningen vlot van de hand. En Duif vindt de bijzondere postzegel die in zijn verzameling ontbreekt.

Yvonne

Leuke weetjes

Annemarie Bon en Gertie Jaquet schreven samen nog veel meer boeken over Haas zoals:
Een jaar lang feest met Haas
Haas gaat op reis
Haas is op Kip

Hiep Hiep Haas

Ken je Haas nog niet en wil je meer over hem weten, ga dan snel naar de site van Haas:
www.hierishaas.nl

Voor dit boek tekende Gertie Jaquet niet alleen de verschillende dieren of een spannend moment zoals de brand in de supermarkt, maar ook heel leuke plannetjes. Zo kunnen de kinderen zelf de plekken zoeken waar de dieren naartoe gaan of hun route volgen. Op de laatste pagina vind je ook afbeeldingen van tickets, toegangskaartjes, rekeningen enz.

Ben je in een Belgische stad of op een toeristische plek op zoek naar informatie, dan kan je niet zoals in Nederland bij een VVV kantoor terecht maar wel bij Info Toerisme

Meer leren over dit onderwerp

Er is nog een ander boekenkind dat Haas heet. Sylvia Vanden Heede schreef verschillende leuke verhalen over haar duo 'Vos en Haas'. Sommige Vos en Haas-boeken zijn bekroond.