Elfje Marie in de sneeuw

Auteur:

Jean-Philippe Rieu

Illustrator:

Marc Janssen

Vertaler:
Recensie thema's: 
Leeftijd: 
Aantal pagina's: 32
Uitgever: Clavis
Jaar: 2013

Recensie

Het is winter. Elfje Marie slaapt in een holletje onder de grond met haar dierenvriendjes: de eekhoorn, de bij, de vlinder, de mus.. Als ze wakker wordt is de wereld wit. Alle kleuren zijn verdwenen. Dat komt door de sneeuw die alles toedekt. De dieren rennen naar buiten en stoeien in de sneeuw. Ze maken een sneeuwelf en glijden op een slee van takjes en blaadjes. Als ze uit de bocht vliegen is elfje Marie plots verdwenen. De dieren zoeken Marie, maar vinden haar niet. Marie is op een donkere plek beland. Bang roept ze om hulp. Er verschijnt een lichtje en een grote donkere schaduw. Dat is Klaas mol. Gelukkig wil hij Marie helpen. Dwars door de donkere aarde graaft de mol een weg. Zo komt Marie weer veilig bovengronds bij haar vriendjes. Marie is opgelucht dat ze weer thuis is. Maar door dit vreemde avontuur heeft ze ook een nieuwe vriend gevonden, Klaas mol.
Elfje Marie in de sneeuw is een echt winterboek over het wonder van sneeuw en ijs en over de kracht van nieuw leven dat wacht op de lente. Tegelijkertijd is het ook een leuk verhaal over bang zijn in het donker, vertrouwen en vriendschap. Eerder verscheen van Jean-Philippe Rieu en Mark Janssen Elfje Marie, Marie danst! en Marie komt thuis. In deze reeks over Elfje Marie staan gevoelens steeds centraal.

Rita Ghesquière

Leuke weetjes

Bij dit prentenboek hoort een dvd die Elfje Marie en de prenten tot leven wekt. Jean-Philippe Rieu componeerde er ook muziek bij. De dvd vormt een echte meerwaarde. Terwijl je luistert naar het verhaal en de muziek, volg je elfje Marie in haar wondere wereld.

Gerelateerd nieuws