Een heel jaar Spiekpietjes

Auteur:

Thaïs Vanderheyden

Illustrator:

Thaïs Vanderheyden

Vertaler:
Recensie thema's: 
Leeftijd: 
Aantal pagina's: 28
Uitgever: Clavis
Jaar: 2014

Recensie

De Spiekpietjes zijn de allerkleinste helpers van de Sint. Elk jaar rond de verjaardag van de Sint verstoppen ze zich in de huizen en de scholen. Ze letten goed op wie lief is of een beetje ondeugend en ze zien waar de kinderen van houden. Dat vertellen ze allemaal aan de Sint die zo weet welk cadeautje hij kan brengen en wie een extra pakje verdient.
In Een heel jaar Spiekpietjes kan je lezen wat de helpertjes doen als het sinterklaasfeest weer voorbij is. Mogen ze dan even met vakantie? Wat doen ze in de winter? Spelen ze met het nieuwe speelgoed van de Sint? Mogen ze van de koekjes en het snoep eten en krijgen ze dan ook gaatjes in hun tanden? Dat en nog veel meer kom je te weten over die lieve Spiekpietjes.

Thaïs Vanderheyden bedacht een eigen verhaal om de Pietendiscussie te ontmijnen. Haar Spiekpietjes zijn leuke fantasiewezentjes die eerder op poppen lijken dan wel op echte mensen. Ze ondersteunen op een creatieve en overtuigende manier het geloof in Sinterklaas. Dank zij de Spiekpietjes weet de Sint alles wat hij moet weten over de kinderen en over hun verlanglijstje.

Leuke weetjes

Een heel jaar Spiekpietjes laat de kinderen actief meedenken. Bij elke prent hoort een eenvoudige zoekopdracht.
Wil je meedoen met deze nieuwe traditie en wil je graag dat er bij jou een Spiekpietje komt logeren, laat het dan weten aan de Sint.

Meer leren over dit onderwerp

Bij Clavis verschenen nog andere boeken over de Spiekpietjes. Naast De Spiekpietjes zijn dat Opstaan en kleertjes aan Spiekpietje Spiekpietje in nood en De Spiekpietjes. Het zilveren belletje.
De Spiekpietjes zitten ook op Facebook! www.facebook.com/despiekpietjes

Gerelateerd nieuws