De vos en de ster

Auteur:

Coralie Bickford-Smith

Illustrator:

Coralie Bickford-Smith

Vertaler:

Jan Rot

Aantal pagina's: 66
Uitgever: Christofoor
Jaar: 2017

Recensie

Ster wijst Vos de weg in het bos, ze zijn als zielsverwanten. Op een nacht komt Ster niet tevoorschijn en voelt Vos zich verloren. Hij gaat in het duistere woud op zoek naar zijn vriend. Hij moet leren loslaten om opnieuw te kunnen genieten van de dingen rondom hem.

Dit is een boek om te hebben. Al is het maar om te pronken met de prachtige kaft in je boekenkast. De illustraties laten de inhoud van de tekst heel mooi tot zijn recht komen. De tekeningen zijn verfijnd, met beperkt kleurgebruik, en ongelofelijk sfeervol. Wanneer Vos eenzaam is, heeft hij bijvoorbeeld een grijze kleur. Wanneer hij zich opnieuw levendig en hoopvol voelt, krijgt hij terug meer en meer kleur. Ook de poëtische tekst- een pluim voor de vertaling- zuigt je helemaal mee in de vertelling.
Per bladzijde staat er maar weinig tekst, wat het aantrekkelijk maakt voor jonge lezers.

Charlotte Vanherck

Leuke weetjes

De vos en de ster is vertaald uit het Engels. Het oorspronkelijke boek won in 2015 een prijs: ‘Waterstone Book of the Year’.

Valkuilen

De vos en de ster is bedoeld voor kinderen én volwassenen. Het verhaal gaat over gemis, geen eenvoudig thema. Het is eerder filosofisch geschreven, maar kinderen kunnen het ook gewoon lezen als een sprookje.

Gerelateerd nieuws