De kleren van Sinterklaas

Auteur:

Paul Biegel

Illustrator:

Sanne te Loo

Vertaler:
Aantal pagina's: 32
Uitgever: Lemniscaat
Jaar: 2008

Recensie

Anouk weet het zeker. Sinterklaas komt bij hen logeren! Want waar de kleren van de Sint zijn, is hij zelf ook. Ze zag in de logeerkamer met haar eigen ogen een koffer met zijn kleren. Natuurlijk gelooft niemand haar op school. Zelfs niet nadat Anouk vertelt dat ze hem écht gezien heeft! Enkel Laura wil de proef op de som nemen. Wat als ze Anouk nu eens met z’n allen de volgende dag op weg naar school ophalen? Dan is het 6 december en hoeft de Sint niet te werken. Hij moét dan wel aan de ontbijttafel zitten! Raad eens wie er de volgende ochtend bij Anouk thuis een boterhammetje zat te smeren en een kopje thee dronk?

Dit Sinterklaasverhaal van Paul Biegel speelt knap in op het herkenbare waar of niet-fenomeen dat zich rond de mysterieuze Sint voordoet bij jonge kinderen. Vaak is hun realiteitsbesef al te groot om nog onvoorwaardelijk en naïef te geloven in sprookjes, fabeltjes of legendes zoals die van deze goed heilig man. Maar toch lijkt hun fantasie en verbeelding hen steeds weer te kunnen meeslepen in de magie. Het geheim van de Sint wordt in dit boekje volledig bewaard, maar het kan slimme kleuters misschien toch al aan het denken zetten.

De kleren van Sinterklaas is het eerste prentenboek op basis van een verhaal Paul Biegel. Sanne te Loo voorzag het van vrolijke, zacht en kleurige illustraties. Een prettig en best spannend Sintboek voor groot en klein, of je’t nu nog wilt geloven of niet!

- Door Annelies Marin -

Leuke weetjes

Paul Biegel schreef graag verhalen met sprookjesachtige elementen en baseerde zich vaak op oude verhalen en legendes.
Meer info over hem en zijn schrijfwerk vind je op:
www.kjoek.nl/schrijvers.php?schrijversid=9b2817da0dbd9993809
www.leesplein.nl/KB_plein.php?submenu=set_set&id=5

Over Sanne te Loo kun je meer lezen op:
www.lemniscaatkrant.nl/dynamic/persoondetails.php?persoon=189