De betoverende mix van Bakkerij Bliss

Auteur:

Kathryn Littlewood

Illustrator:

Wouter Tulp

Vertaler:

Annemarie de Vries

Recensie thema's: 
Leeftijd: 
Trefwoorden: 
Aantal pagina's: 269
Jaar: 2017

Recensie

De tante van Roos Bliss, Lilian, is ontvoerd. De dader is graaf Gigli. Hij is lid van de Orde van de Deegroller. Deze orde is de gezworen vijand van de bakkersfamilie Bliss.
Graaf Gigli woont in het Italiaanse dorpje San Gigli. Omdat Roos, haar familie en haar vriendje vermoeden Lilian daar gevangen zit, reizen ze er onmiddellijk naartoe. Eenmaal daar zetten ze er alles op alles op om tante Lilian te redden. Maar niets is zo makkelijk of eenvoudig als het lijkt. Vooral niet als Rampenburg (de woonplaats van de familie Bliss) door zeven mierzoete plagen gekweld wordt.

De betoverende mix van Bakkerij Bliss bezit alle ingrediënten om een leuk kinderboek te zijn. De hoofdpersonages zijn kinderen/jonge pubers. Er is een vleugje liefde, een vleugje (keuken)magie, een familie die ondanks alles van elkaar houdt, net dat beetje spanning als alles in kannen en kruiken lijkt en niet te vergeten het happy end. Oh ja, het is ook vlot geschreven.

Ben je echter op zoek bent naar een 'waw-moment', dan kom je (tenminste als je op mij lijkt) niet aan je trekken. Versta me niet verkeerd. Het boek is zonder twijfel leuk. Maar toch mist het iets. Het voelt net iets te ‘braaf’ en te ‘voorspelbaar’. De magie in de keuken is een flauw afkooksel van de Harry Potter verhalen. Maar misschien lees ik dit boek te veel met de ogen van een volwassene.

Elke Beckers

Leuke weetjes

De betoverende mix van Bakkerij Bliss Maakt deel uit van een serie. Eerder verschenen al Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss, De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss, De onmogelijke opdracht van Bakkerij Bliss en Het geheime ingrediënt van Bakkerij Bliss.

De schrijfster Kathryn Littlewood is een duizendpoot. Zij is actrice, comédienne en levensgenieter. Ze woont in New York en soms werkt ze ook in LA. Deze serie rond de familie Bliss vormt haar debuut. Wil je meer over haar weten, raadpleeg dan haar website: http://littlewoodbooks.com/ (in het Engels)