Buitenaards kattenkwaad

Auteur:

Simon Cherry

Illustrator:

Andrea Kruis / Bert Holtkamp

Vertaler:

Marjolein Algera

Aantal pagina's: 276
Uitgever: Uitgeverij De Fontein Jeugd
Jaar: 2017

Recensie

Als Eddy een verfomfaaide kat in zijn tuin vindt, verandert een saai weekend in een heus avontuur. De kat is namelijk een vermomd buitenaards wezen. Hij is naar de aarde gestuurd om hier de macht te grijpen, want zijn soort wil koste wat kost ons water in handen krijgen. Eddy kan dit natuurlijk niet laten gebeuren. Maar wat zou hij nu kunnen doen nu hij ook nog op zijn nichtje moet passen?

Het ging zomaar opeens stuk.’
Eddie Kei keek naar het opgeheven gezicht van zijn nichtje Millie. Wijd opengesperde ogen staarden hem aan van onder een bos warrige krullen. Die vielen als een waterval langs de kuiltjes in haar wangen en stroomden over de schouders van haar roze prinsessenjurk. Ze zag er heel schattig uit. Dat gold niet voor het verwrongen stuur dat ze in haar ene hand hield en de vettige ketting die in haar andere hand lag.
'

Toen ik deze openingszinnen las, was voor mij de toon gezet. De rest was lezen en vooral genieten.
Heb je toch nog meer overtuigende info nodig? Nou ja, hier komt die dan: het verhaal is fris en supergrappig. Stel je voor een buitenaards wezen kiest ervoor om hier als kat rond te lopen. Meer nog, ze wil als kat de wereld veroveren. Te gek toch ! Alhoewel… stel je verder voor dat die kat mensen kan hypnotiseren. Gelukkig voor de kerstversiering en gelukkig voor alle mensen die die versiering op hun hoofd dragen, want…. Of heb ik nu al te veel verklapt? ….
In ieder geval, het verhaal zit boordevol fantasie. De personages zijn hilarisch (wie onder jullie kan er liedjes onder zijn oksels spelen?) en toch herkenbaar (wie onder jullie heeft geen zusje of nichtje zoals Millie?). Het verhaal blijft verrassen en dus leest dit boek als een trein. Jammer dat die zo snel ter bestemming is!

Elke Beckers

Leuke weetjes

Buitenaards kattenkwaad is het tweede deel uit een serie met Eddy Kei als hoofdpersonage. Deel één heet De schat van Gruizelhaak. Ik wil er alleen over kwijt dat je goede zeebenen nodig hebt.
Beide boeken staan op naam van Simon Cherry. Hij woont in Surrey met zijn vrouw, zijn twee tienerzonen en een kat. Hij hoopt dat hij op een dag op een zeilschip kan wonen.
In de tussentijd werkt hij als televisieproducer (bij ITV) én schrijver. Zo schreef hij, naast deze twee kinderboeken ook humoristische toneelstukken, stukjes voor de krant The Daily Telegraph en theatercolumns.