Blij met sneeuw

Auteur:

Maya Onodera

Illustrator:

Maya Onodera

Vertaler:

Clavis uitgeverij

Recensie thema's: 
Leeftijd: 
Aantal pagina's: 26
Uitgever: Clavis
Jaar: 2017

Recensie

Het verhaal gaat over een hondje, Theo. Zijn baasje heeft hem achtergelaten in een kartonnen doos in het bos. Hij voelt zich erg eenzaam, maar dan ontmoet hij het konijntje Mona. Zij neemt hem mee op sleeptouw en zijn eenzaamheid smelt als sneeuw voor de zon.

Blij met de sneeuw is een knap prentenboek met sfeervolle illustraties. Het hondje Theo wekt veel sympathie op, je zou je zo over hem willen ontfermen. Het is een mooi boekje om tijdens de koude winterdagen stil te staan bij de mensen die de kerstperiode alleen doorbrengen.
Ik mis wel een spanningsboog in het verhaal, het is eerder een opeenvolging van scènes, maar misschien is dit voor jonge kinderen niet zo belangrijk.

Charlotte Vanherck

Leuke weetjes

Maya Onodera studeerde rechten in Tokyo (Japan) en kunstgeschiedenis in Bonn (Duitsland). Tijdens haar studies ontdekte ze haar fascinatie voor prentenboeken. Als kind hield ze er al van om te tekenen en te schilderen. Zo begon ze er ook verhalen bij te bedenken. Maya Onodera geeft ook origami-lessen.

Valkuilen

Er zijn enkele tijdssprongen in het verhaal (bijvoorbeeld een flashback) die voor jonge kinderen misschien niet zo duidelijk zijn. Als voorlezer kan je hier even helpen.

Gerelateerd nieuws